Permohonan Jawatan Guru Cemerlang (GC) dan Pensyarah Cemerlang (PC) 2019 | Dibuka Mulai 1 Mac - 31 Mac 2019


Permohonan Jawatan Guru Cemerlang (GC) dan Pensyarah Cemerlang (PC) 2019 | Pemakluman terkini daripada Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Kementerian Pendidikan Malaysia berkaitan permohonan Guru Cemerlang/Pensyarah Cemerlang bagi tahun ini (2019) akan dibuka.

Perkongsian ini adalah daripada perkara URUSAN PEMANGKUAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN (PPP) SEBAGAI GURU CEMERLANG DI SEKOLAH, KOLEJ VOKASIONAL (KV), INSTITUT AMINUDDIN BAKI (IAB), KOLEJ MATRIKULASI (KM) DAN ENGLISH LANGUAGE TEACHING CENTRE (ELTC) DAN PENSYARAH CEMERLANG DI INSTITUT PENDIDIKAN GURU (IPG) SECARA KHAS UNTUK PENYANDANG (KUP) DI KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA (KPM) TAHUN 2019.

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) akan melaksanakan urusan pemangkuan Guru Cemerlang dan Pensyarah Cemerlang secara Khas Untuk Penyandang (KUP) bagi Tahun 2019 bermula 1 Mac 2019 sehingga 31 Mac 2019 .

Urusan pemangkuan ini terbuka kepada semua Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) yang memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan dalam urusan pemangkuan ini. Calon-calon yang memohon untuk dipertimbangkan dalam urusan pemangkuan ini adalah diingatkan supaya mengisi Borang Permohonan Guru Cemerlang/ Pensyarah Cemerlang ( MS Excel ) dengan lengkap dan betul.
  • Ketua Jabatan hendaklah memastikan maklumat permohonan calon adalah lengkap dan teratur.
  • Ketua Jabatan juga diingatkan supaya mengemas kini maklumat perkhidmatan semua calon dalam Sistem e-Pangkat terlebih dahulu sebelum mengemukakan permohonan tersebut kepada Jemaah Nazir dan Jaminan Kualiti (JNJK) .

RUJUK IKLAN GURU/PENSYARAH CEMERLANG DI BAWAH:
Permohonan boleh mula dimohon mulai 1 Mac 2019 - 31 Mac 2019. Keterangan lanjut sila klik pautan gambar "Apply Now" di bawah

0 Response to "Permohonan Jawatan Guru Cemerlang (GC) dan Pensyarah Cemerlang (PC) 2019 | Dibuka Mulai 1 Mac - 31 Mac 2019"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel